Merhaba Haziran. Hoş geldin Yaz!

 

 

 

Havanın sıcaklığına kendinizi bırakın. Açın pencerelerinizi mis gibi sıcaklık kokusu dolsun evinize… Yaz geldi her yer cıvıl cıvıl… Kuşların ötüşü bile bir başka oluyor böyle havalarda…

Peki ya siz? Sizler nasılsınız?  Her şey bu kadar sıcakken siz kendinize nasılsınız? Şu eve tıkılma işine birçoğumuz alışamadık. Tatil planlarımız suya düştü fiyatlar zaten tavan olmuş… Ama hiç biri kendimizle barışık olmamızı engelleyecek güçte değil. Birçok insan karamsarlığa bürünmüş şu güzelim güneşin ışığında…

Şimdi toplanın, kendinize gelin. Mis gibi havanın, pencereden de olsa tadını çıkarın. İyi yönünden bakın. Unutmayın ki hiçbir şey tamamen olumsuz değildir. Her olumsuzluğun içinde azda olsa olumluluk payı vardır. Olumlu tarafından baktıkça farkındalığınız da olumlu yöne doğru ilerler.

Kademe kademe de olsa dışarı çıkabiliyoruz. Dışarı çıkabiliyor olsakta fiziken gidemediğimiz ama ruhen gidebildiğimiz online ücretsiz etkinlikler hala devam ediyor. Bir yandan iyi de oluyor çünkü bir tık uzağımızda sergiler, konserler, müzeler, etkinlikler…

Bir gün hep beraber toplanıp gidebilmek ümidiyle…

Bu ayın online ücretsiz etkinliklerini sizin için derledim. Haydi, hep beraber bir göz atalım, katılalım hatta yakınlarımıza iletelim ki verimli vakitler geçirmiş olalım. Sağlıkla ve bizi takipte kalın.

 

 

8 Haziran 2021 Salı

İş Sanat yaz dönemi projelerinden “Şefin Tavsiyesi” sanatseverlerle buluşuyor. İnsanlığın çağlar boyu duygu, düşünce, özlem ve dileklerini dile getirdiği, dünyanın ortak dili olan müziği ve müziğin evrimini anlatan “Şefin Tavsiyesi” başlıklı video dizisi aralarında güzel sanatlar, felsefe, gastronominin de yer aldığı, müziğin gelişimine eşlik eden disiplinlerin müzikle olan ilişkisine odaklanacak.

İş Sanat’ın 21. sezonunda yayınlanan ve yoğun ilgi gören senfoni orkestrasında yer alan enstrümanların ve seslerin müzisyenler tarafından anlatıldığı Tanıştırayım serisinin uzun versiyonu İş Sanat’ın YouTube kanalından izlenebilir.

 

 

10 Haziran 2021 Perşembe

Türk Filmleri ve Mitolojik Öğeler

Mitoloji; halk kültürlerinde yer alan tanrılar, süper kahramanlar, yaratılış vetufanlar, ölüm ve yaşam anlayışlarını yorumlayıp inceler, özellikle insanların öteki öykülerini sınıflandırmaya çalışır. Bu öyküler nesilden nesile aktarılarak halkların belleğini oluşturur. Bu anlayışla yola çıkarak belleğimizde yer alan hikâye ve destanları sinema aracılığıyla tekrar gözden geçirme fırsatı bulacağız. Ya doğrudan yansıtılan mitolojik filmlerle ya damitolojik hikâyelerden köken alan çağdaş hikâyelerle geçmişe bakacağız.

Serinin Akbank Sanat Youtube kanalı üzerinden 10 Haziran 2021 Cumartesi günü yayınlanacak beşinci semineri, Metin Erksan’ın 1968 yapımı “Kuyu” filmi üzerine gerçekleştirilecektir.

Konuşmacı: Burcu Kurtiş / “Kuyu” ve Metin Erksan

Etkinlik detayları için Akbank Sanat web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

10 Haziran 2021 Perşembe Saat: 18.00

Öyküye adanmış bir ömür: Nursel Duruel

Söyleşi

İstanbul Radyosu’nda edebiyatın geniş kitlelerle buluşmasını sağlayan programları, dergilerde yazıları, kitap seçkileri, seçici kurul üyelikleriyle bir anlamda günümüz öyküsünü en iyi bilen, izleyen, değerlendiren kişilerden biri olan Nursel Duruel söyleşisinde onun sanat, edebiyat ve kültür alanındaki varlığı, değerli katkıları, yazarlık serüveni, öykücülüğümüzün dünü ve bugünü ele alınacak.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.

 

 

13 Haziran 2021 Cumartesi 11.30

Konser

BİFO & Cem Mansur

13 Haziran Pazar günü saat 11.30’da borusansanat.tv’de yayınlanacak konserde Başarısı tüm dünyaya yayılan deneyimli şef Cem Mansur yönetimindeki BİFO, modern çağ Avrupa’sının üç farklı coğrafyasından üç usta isim olan Ligeti, Respighi ve Stravinsky’nin, geçmiş çağlara ve yerel renklerle danslara övgü niteliğini taşıyan üç yapıtını seslendirecek.

Konser öncesi yayınında ise Nisan Ak keyifli sohbetleriyle 11.00’da borusansanat.tv’de olacak

 

 

16 Haziran 2021 Çarşamba Saat: 18:00

Söyleşi

İnsandan Kalanlar: Klara ile Güneş

Kazuo Ishiguro’nun Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandıktan sonra yayımlanan ilk romanı “Klara ile Güneş”, Lale Akalın’ın çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. “Klara ile Güneş”, insana dışardan bakarak, yaşam, ölüm ve görev gibi kavramları irdeleyen bir roman. Kendine has yalın, nazik ve duyarlı üslubuyla Ishiguro günebakan misali güneşi arayan Klara aracılığıyla okurlarına ayna tutmaya, onlara insandan kalanları göstermeye devam ediyor. Ishiguro, robot ve insan karşıtlığı ekseninde yarattığı anlatısal olanakları, metinsel sessizliklerı, insan kurgusu yapay zekânın mecazdan arındırılmış dilsel yalınlığını kullanarak insanı ve insan olma halini “insan olmayan” aracılığıyla dillendiriyor. MSGSÜ Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı, çevirmen Doç. Dr. Zeynep Bilge ile MSGSÜ Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcısı, çevirmen Dr. Gökçen Ezber, Ishiguro’nun edebiyat yolculuğunu ve Klara’nın insanlığın yüzüne vurduklarını konuşuyor.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.

 

 

17 Haziran 2021 Perşembe 18:00

Güncel Bir Mesele: Sanat Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet – Esra A. Aysun

 

Konuşmacı: Esra A. Aysun

Türkiye’de ağırlıklı olarak İstanbul merkezli ilerleyen ancak son dönemde farklı şehirlerde de gittikçe önem kazanan özel destekli sanat kurumları ve girişimlerin sağlıklı ve kalıcı bir şekilde sürdürülmesinde büyük etki yaratacak olan profesyoneller kuşkusuz sanat yöneticileri olacak. Peki bu sanat yöneticilerinin ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğunu biliyor musunuz?

Aysun bu modülde, Sanat Yönetimi’nin global dengelerle ilerleyen kültür politikaları üzerinden gelişen tartışmalarını ve bazen de çatışmalarını kadın hakları ve toplumsal cinsiyet aktivizmi ışığında ele alacak. Etkinliğe zoom üzerinden katılım sağlanabilecektir. Detaylı bilgi için Akbank Sanat web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

20 Haziran 2021 Pazar Saat: 18:00

Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri

 

Defterleri Temize Çekiyoruz: “Şiddet ve Yıkıcılık”

Çocuk ve ergen psikanalizinin temel konularının ele alındığı “Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri”nin bu toplantısında, YKY’nin “Psikanaliz Defterleri: Çocuk ve Ergen Çalışmaları” kitap dizisinin altıncı kitabı “Şiddet ve Yıkıcılık”ta yer alan metinler tartışılacak. Yerli ve yabancı psikanalistlerin yazılarının yer aldığı bu sayıda şiddetin kişinin kendisine yönelttiği biçimleri olarak intihar, anoreksiya nervosa gibi olguların yanı sıra savaş travmalarının kuşaklar arası iletimi, aile içi şiddet, internette şiddet gibi güncel konular ele alınıyor. Dizinin yayın kurulu üyelerinin katılacağı söyleşide, kitapta yer alan yazılar hakkındaki okur ve izleyici görüşleri, eleştiri ve katkıları alınarak bunların sonraki yayınlar için değerlendirilmesi ve böylece defterin “temize çekilmesi” amaçlanıyor.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.

 

 

21 Haziran 2021 Pazartesi 18:00

Konser

Standards & İpek Dinç

 

İpek Dinç: Vokal, Coşkun İnsel: Piyano, Mertcan Bilgin: Davul, Gerhard Lutz: Bas, Yahya Dai: Saksafon

Klasik ve modern caz standartlarından oluşan repertuvarda Standards grubuna vokalde İpek Dinç ve basta Avusturya Başkonsolosu Gerhard Lutz eşlik edecek.

Standards grubunun kurucusu, St.Georg Avusturya Listesi ve İTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü mezunu olan ve müziğe 1972 yılında piyano ve tuşlu çalgılar çalarak başlayan Coşkun İnsel’dir.

Bu konserde Standards grubuna eşlik edecek olan vokalist İpek Dinç, 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivali’ndeki yarışmada 3. oldu. 2009 yılında, Letonya’da düzenlenen “Young jazz Voices” etkinliğine davet edildi.

Saksafoncu Yahya Dai; Marcus Miller, Bugge Wesseltoft, Joshua Redman, Wynton Marsalis, Christian McBride, Roy Hargrove, Ron Blake, Danilo Perez, Russel Malone, Aydın Esen gibi sanatçılarla jam sessionlar yaptı, Asiominor grubuyla tüm dünyada konserler verdi. Halen “Yahya Dai Quartet” dışında Kamil Erdem “Asiaminor”, Aşkın Arsunan “Blue Print Project”, Cahit Berkay “Film Müzikleri”, Selen Gülün Quartet, Şevket Akıncı “Lifeline”, Sibel Gürsoy ve İlker Özalp ile “Kaval Sviri”, Ayşe Tütüncü ile “Piyano Perküsyon Projesi” ve “Beck’s Big Band” ile müzikal çalışmalarına devam etmektedir.

Baterist Mertcan Bilgin, İ.T.Ü Makine Fakültesi’nden 2013 yılında mezun oldu. İTÜ Miam’da Perküsyon Yüksek Lisansı’nı tamamladıktan sonra cazdan rock’a, etnik müziğe, birçok tarzda grup ve sanatçılarla çalıştı. Sanatçı ayrıca, stüdyo müzisyenliği ve eğitmenlik yapmaktadır.

Detaylı bilgi için buraya tıklayarak Akbank Sanat web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

24 Haziran 2021 Perşembe 18:30

Sanat, Çocuklar ve Yaratıcılık Üzerine Farklı Bir Bakış

Zoom Etkinliği

Eğitmen: Barış Karayazgan

Yaklaşık 25 yıldır çocuklarla ve gençlerle sanat çalışmalarını Amerika, Türkiye ve Kıbrıs’ta sürdüren, PACE Çocuk Sanat Merkezi’nin kurucusu, sanatçı N. Barış Karayazgan tarafından eğlenceli, kışkırtıcı, akıl karıştırıcı, düşündürücü ve yaratıcı bu uygulamalı seminer, “Sizce sanat nedir?” sorusundan yola çıkarak “Çocuklar niçin sanat yapar?”, “Yetenek nedir ve gerekli midir?” sorularına uzanarak öğretmenlere ve öğretmen adaylarına bolca tartışma ortamı sunuyor. 4 gün sürecek ve değişik sanatçıların yapıtlarının da inceleneceği ve devamında örnek uygulamaların olacağı bu seminer dizisinde çocukların sanat vasıtası ile kazanabilecekleri üzerine paylaşımlar yapılacak.

 

24 Haziran Perşembe 18.30-21.00   “Sanat sizce nedir?”

25 Haziran Cuma 18.30-21.00   “Çocuklar ve Sanat”

26 Haziran Cumartesi  18.30-21.00   “Çocuklar için Uygulanmış Sanat Projeleri İncelemesi”

27 Haziran Pazar 18.30-21.00   “Uygulamalı Örnek Aktiviteler”

Eğitmenlere yönelik, 4 gün sürecek bu seminer dizisi zoom üzerinden yapılacaktır. Seminerlere kayıt olabilmek için akbanksanat@akbank.com adresine mail atabilirsiniz. Katılım kontenjanı 50 kişi ile sınırlıdır. Göndereceğiniz e-mail’e mesleğiniz, varsa eğitmenlik yaptığınız ya da yapmış olduğunuz kurumları da not etmenizi rica ediyoruz.

Seminere katılım için son başvuru tarihi 22 Haziran saat 18.00’dir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borusan Sanat, Akbank Sanat, Yapıkredi Sanat, İstiklalcaddes.istanbul (sadece fotoğraf)

©2025 Anadolu Gezi Rehberi

veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

veya

Create Account