Türkiye’nin Eyfel’i Galata Kulesi ; Yönünüzü kaybettiğinizde yüksek bir yere çıkıp bulunduğunuz yere şöyle bir uzaktan bakmak istersiniz ya işte o güvenilir yüksek yer İstanbul’da Galata Kulesi… İstanbul’a şöyle bir uzaktan bakmak istiyorum diyorsanız kesinlikle tercih etmelisiniz.

 

 

 

2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Galata Kulesi, 360 derece muhteşem panoramik İstanbul manzarası ile yüzyıllardan beri İstanbul siluetinin ayrılmaz bir parçası. 62,59 metre yükseklikteki kule aynı zamanda dünyanın da en eski kulelerinden birisi ve sizde bu kulede İstanbul tarihi yarımadası, Haliç ve İstanbul Boğazı girişinden Adalar‘a kadar muhteşem manzaraları izleyebilirsiniz.

 

Galata Kulesi’nin Tarihi

Galata Kulesi ilk olarak Bizans İmparatoru Justinianos tarafından MS 507 – 508 yılında inşa edilmiştir. Günümüzdeki kuleyi 1348 – 49 yılında Cenevizliler yeniden inşa etmiştir. Kule 1445 – 46 yılları arasında yükseltilmiştir. 1500’lü yıllarda depremden zarar görerek Mimar Murad bin Hayreddin tarafından onarılmıştır. III. Selim döneminde kule onarıldıktan sonra, kulenin üst katına bir cumba eklenir. 1831’de kule bir yangın daha geçirir, II. Mahmut kulenin üzerine iki kat daha çıkar ve külah biçiminde olan ünlü dam örtüsüyle kulenin tepesi kapatılır. 1967’de onarım gören kule, 2020 yılında tekrar restore edilir. Bugün yapının üçüncü kata kadar olan kısmının Ceneviz, diğer katlarının Osmanlı karakteri taşıdığı gözlenmektedir. Yapı günümüzde sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılmaktadır.

 

Galata’da Neler Yapılır?

Galata’da kulenin içini gezebilir, kulenin en üstünde manzaranın tadını çıkarabilir, güzel anılar biriktirebilirsiniz. Acıkırsanız Galata Kulesi sokağındaki restoran ve kafeleri keşfedebilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz olarak dilediğiniz mekâna ulaşabilirsiniz. Her bütçeye uygun restoran ve kafe mevcuttur.

 

Galata Kulesi bileti ne kadar? Galata Kulesi kaça kadar açık?

Galata Kulesi her gün 08:30 – 24:00 saatleri arasında açıktır. Galata Kulesi 2023 giriş ücreti 175 TL‘dir.

Not: İstanbul Müzekart (Kart ücreti 60 TL) sahipleri ücretsiz giriş hakkına sahiptir. Öğretmen ve 18 Yaş altı öğrenciler için ücretsizdir.

 

Galata Kulesi’ne Nasıl Gidilir?

Toplu Taşıma ile gidecekseniz; İsterseniz öncelikle Taksim’e ulaşıp, ardından İstiklal Caddesi’ni baştan sona geçtikten sonra caddenin sonundan yaklaşık 500 metre aşağıda kuleye ulaşabilirsiniz. Kesinlikle yürümenizi tavsiye ederim. İstiklal Caddesi’nde yürüyüp etrafı keşfederken ne kadar yürüdüğünüzü anlamayacak, sonunda Galata’yı göreceksiniz.

İsterseniz, 55T’yi (Şişhane Durağı’nda indiğinizde Galata’ya daha yakın olacaksınız) veya Metro ile Yenikapı-Hacıosman’da binip Taksim durağında inmeyi tercih edebilirsiniz.

Yürüyerek; Eğer Eminönü bölgesindeyseniz Karaköy yönüne doğru, Bankalar caddesinden yokuşu çıkarak yürüdüğünüzde Galata ile karşılaşacaksınız. Eğer yürümek istemiyorsanız Eminönü-Üsküdar iskelesinin oradaki otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Özel araçla; Tarlabaşı yolundan Taksim’e çıkarken sol tarafta Galata Kulesi tabelasından girerek ulaşabilirsiniz. Aracınızı kule çevresinde yer alan otoparklara bırakabilirsiniz.

Galata Kulesi Adres: Bereketzade Mahallesi Büyük Hendek Caddesi, Numara: 2, 34421 Beyoğlu/İstanbul

 

Yazının sonuna geldik bile… Sahi ne çabuk sonu geliyor bu yazıların… İstanbul’u daha fazla keşfetmek için İstanbul Avrupa Yakası Rotaları yazımı mutlaka okumalısın. Linke tıklayarak yazıma ulaşabilirsin. Fotoğraf ve video çekmeyi seviyorsan; keşfettiğin yerleri İnstagram hesabımızı etiketleyerek yayınla lütfen çünkü orada hepimiz keşfettiğimiz yerleri bir hesapta topluyoruz, herkes deneyimlerini paylaşıyor. İnstagram adresimiz @kesfegeldik 🙂 buraya kadar okuduğun için teşekkürler, bol gezmeli bir gün dilerim, kucak dolusu sevgiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye’nin Eyfel’i Galata Kulesi Kaynak: Görsel (Gezicini.com) , Kültür Portalı ve Wikipedia

©2025 Anadolu Gezi Rehberi

veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

veya

Create Account