Turizm Sektörü Emıtt’te Buluşmaya Hazırlanıyor
25. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 9-12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde turizm sektörünün nabzını tutacak. Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25’inci kez ağırlamak için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Turizm Sektörü Emıtt’te Buluşmaya Hazırlanıyor
Düzenlediği fuarlar ile her yıl binlerce yabancı yatırımcıyı yerli iş ortakları ile bir araya getiren Hyve Group, 9 – 12 Şubat 2022 tarihleri arasında turizm profesyonelleri ile tatil tüketicilerini 25’inci kez EMITT Fuarı’nda ağırlayacak. 25. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenleniyor.
EMITT, ülke tanıtımına, turizm sektörünün gelişmesine ve ivme kazanmasına fayda sağlarken ülkemizde tatil anlayışının, erken rezervasyon avantajlarının benimsenmesinde de etkin rol oynuyor. Hem katılımcılar hem de tüketiciler için sektörel bir okul niteliği taşıyan EMITT bu sene de tüm katılımcılar için değer yaratacak, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre öncülük edecek.
EMITT’in sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi olduğuna dikkat çeken EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, “Katılımcı olarak fuarımızda yer alacak ülkeler bu yıl da renkli etkinlikler ile ülkelerini tanıtmaya çalışacak. EMITT Türkiye’nin tüm bölgelerinin kültürel zenginliklerinin de tanıtıldığı bir platform. Biz de kendi yörelerimize özgü etkinliklerle ülkemizin tüm bölgelerini Dünya’ya bir kez daha tanıtacağız.” dedi.
2022 yılına daha iyimser bakıyoruz
EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, 2022 yılındaki turizm beklentilerine değinerek “Tüm zamanların rekorunu 2019’da kırarak 45 milyon turist ağırlayan ve 34,5 milyar döviz girdisi sağlayan ülkemiz, 2020 yılında pandemi nedeniyle turist sayısında yüzde 69,14, turizm gelirinde de yüzde 65,1 oranında düşüş yaşamış ve 12 milyar 59 milyon dolar gelir elde etmişti. Turizm sezonunu 2021 yılı haziran ayında açan Türkiye, kısa sürede hem turist sayısında hem de turizm gelirinde önemli ataklar gerçekleştirdi. Salgının etkilerine rağmen 2021 yılını, 29 milyon turist sayısı ve 24 milyar doları aşan bir turizm geliriyle kapattık. Turizmde önceki yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 83’lük, gelirde yüzde 100’lük bir artış sağlandığını görüyoruz. 2022 yılında ülke genelinde 40 milyon turist sayısının üzerinde bir sonuç alacağımızı ve bununla beraber 35 milyar dolar civarında turizm geliri öngörümüz bulunuyor. Son olarak, kurumsal seyahat trendleri fuarlar için önemli saç ayaklarından bir tanesi olarak yer almaktır.
Genel olarak fuar turizminin pozitif yönde dönüşümü için bazı kriterlerin sağlanması gerekiyor. 2019 yılındaki fuar turizmi rakamlarının yakalanabilmesi için, ülkelerin aşı seviyelerini yükseltmesi, kapanmadan sonra ülkelerin verdiği seyahat izinlerinin açılmış olması ve yeniden çalışılan bütçe yapılarının olumlu olması gerekiyor. İki yıllık belirsizlik ortamından sonra, seyahatin geleceğinin nasıl göründüğü konusunda hala %100 net olamayız, ancak ufukta daha fazla ışık görebiliriz. Seyahat gereksinimleri, sağlık ve temizlik protokolleri, güvenlik önlemleri ve sürdürülebilirlik 2022’de sürekli konular olmaya devam edecek. Tatil severler, uzun mesafeli seyahatler ve özlenen tatiller hakkında tekrar plan yapmaya başladılar, ancak yine de açık hava planları ile oluşturulmuş etkinlikler ve sosyal mesafeli destinasyonlar da ön planda olacak.” diye ifade etti.
“Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Doğan, EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na ilişkin düşüncelerini paylaştı. “Ülkemiz turizminin yurt içi ve yurt dışı boyutlarına 25 yıldır istikrarlı başarısıyla EMITT’in yaptığı katkı ve yarattığı katma değerin diğer paydaşlarımızla birlikte parçası olmak bizler için kıvanç vesilesidir.”
Doğan sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) olarak 2018 ve 2019’da çok daha güçlü şekilde EMITT’e katkı yapmak için gayret gösterdik. 2020’de ise ülkemizde uzun yıllardır eksik olan Turizm Yatırımları Forumu’nun EMITT’in hemen öncesinde gerçekleştirerek EMITT’in marka değerine katkıda bulunduk. EMITT’in, her yıl biraz daha büyüyerek ülkemiz turizmini büyük hedeflerine biraz daha yakınlaştıran bir uluslararası turizm fenomeni haline gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz.”
25. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ‘nın önemli katılımcı firması olarak yer alan Odamax ETS “Turizm profesyonellerini bir araya getiren önemli platformlardan biri olan EMITT, sektörün gelişmesi ve büyümesi açısından pek çok fırsat sunan, önemli bir organizasyon. Hem Türkiye’den hem de yurt dışından çok sayıda ziyaretçi ağırlayan fuar, bizim açımızdan da tek bir çatı altında pek çok iş ortağı ile görüşme olanağı sağladığı için önem taşıyor.”
Katılımcıların iş hacimlerini arttırma olanağı bulduğu fuarda; ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, kış turizmi ve outdoor özel bölümleri, oteller, otel destek ürünleri, tur operatörleri ile acenteler yer alıyor. EMITT ziyaretçileri ise fuarda seçtikleri tatil destinasyonlarını inceleyebilecek ve erken rezervasyon fırsatları sayesinde bütçelerine uygun olan tatil seçeneklerine karar verebilecek.
EMITT İlk Kez Sağlık Turizmine Ev Sahipliği Yapacak
25. EMITT Fuarı, bu yıl ilk kez sağlık turizmi profesyonellerine yer verecek. Yabancı alıcılara ve ziyaretçilere sağladığı turizm ürün ve iş birliği imkanlarını çeşitlendiren EMITT Fuarı, Türkiye’nin sağlık turizminin de dünyaya açılan kapısı olmayı hedefliyor.
2022 yılında ise sağlık turizminde yeniden hızlı bir büyüme hedefi ve beklentisi bulunuyor. Önümüzdeki yıl Türkiye turizminde genel hedefler gelen turist sayısının 21,8 milyondan 32 milyona çıkması, turizm gelirlerinin ise 17 milyar dolardan 25 milyar dolara yükselmesi şeklinde ön görülüyor. Sağlık turizminde ise 600 bin hasta ve 750 milyon dolar gelir hedefiyle ilerleniyor.