Türkiye Jokey Kulubü’nün en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve engelli çocukların tedavisinde destekleyici rol oynayan bir terapi yöntemi olarak hayata geçirdiği At’la Terapi Merkezleri’nden biri olan Kartepe Atla Terapi Merkezi Kocaeli’de ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor. Kartepe Atla Terapi Merkezi’nde özel olarak yetiştirilmiş atlar ve uzman fizyoterapistler eşliğinde uygulanan terapatik seanslarla fiziksel, zihinsel ve duygusal bozukluğu olan çocukların gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Doktor raporuyla izin verilen tüm engelli çocukların faydalanabileceği At’la Terapi; atın klasik metodolojisi üzerine kurulu hareketini, uzman terapistin yöntemleriyle birleştirerek uygulanan destekleyici bir yöntem olarak kullanılıyor. Klasik hastane ortamından uzakta dinlendirici doğal tabiat atmosferinde atların iyileştirici özelliklerinden yararlanmayı sağlayacak yöntemlerle, engelli çocukların psiko-sosyal gelişimlerini, fiziksel fonksiyonlarını, becerilerini, özgüvenlerini güçlendirip onların hayata uyumlarını kolaylaştırılması hedefleniyor. Engelli çocukların yaşam kalitelerini artırmak için kurulan At’la Terapi Merkezlerinde, özel eğitim almış psikolog ve fizyoterapistlerden oluşan profesyonel bir ekip bulunuyor. Seanslarda ise engelli çocukların at’a binmesi şart koşulmuyor, atın tımar edilmesi, sevdirilmesi, beslenmesi gibi konular da terapi kapsamında yer alıyor. Seanslar boyunca at kazalarını önlemek için at bakımı konusunda uzman biniciler de, özel yetiştirilmiş eğitimli atların yanında yer alıyor. Kartepe Atla Terapi Merkezi, İstanbul Veliefendi, Diyarbakır, İzmir Şirinyer ve Bursa Osmangazi, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana hipodromlarında bulunan At’la Terapi Merkezlerinden hizmet alabilmek için telefon numaralarından randevu alınması gerekiyor.

 

 

Kartepe Atla Terapi Merkezi’nden Davet Var

Kartepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ve engelli çalışmaları kapsamında, engelli bireyler için geliştirilmiş iyileştirme yöntemlerinden biri olan Atla Terapi Merkezi  kurulmasından bu yana büyük ilgi görüyor. Kartepe Belediyesi Atla Terapi Merkezi’ni ziyaret eden Kartepe Belediye Başkanı Av. M.Mustafa Kocaman, tesis sorumlusundan bilgi aldı. Atları elleriyle besleyen ve sonrasında at binen gençlere eşlik eden Başkan Kocaman bu harika deneyimi yaşamaları için herkesi Kartepe Belediyesi Atla Terapi Merkezi’ne davet etti. Kartepe Belediyesi Atla Terapi Merkezi’nde kas ve gelişim hastalıkları, down sendromu, otizm, spastizm gibi çeşitli hastalıkların destekleyici tedavisi için atla terapi yöntemi kullanırken, sosyal binicilik yapmak isteyenlere de hizmet veriyor. Kartepe Belediyesi Atla Terapi Merkezi’nin ilerleyen günlerde farklı konseptlerle Kartepeliler’e hizmet vereceğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Atla Terapi Merkezimize herkesi bekliyoruz. Kartepemizi tercih edenlerin sayısız sebeplerinden biri de Atla Terapi Merkezidir. At binecek olan güzel vakit geçirmek isteyen herkese kapımız açıktır” dedi.

©2025 Anadolu Gezi Rehberi

veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

veya

Create Account