İzmit Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kiptaş ortaklığında hayata geçirilen sosyal konut projesi Kiptaş İzmit Çınar Evler’de hak sahiplerinin daireleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katılımıyla noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu

 

 

 

İzmit Belediyesi ve Kiptaş tarafından Arızlı Akpınar Mahallesi’nde yapılan Kiptaş İzmit Çınar Evler projesindeki heyecanlı bekleyiş sona erdi.  Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile Çınar Evler projesindeki hak sahiplerinin daireleri belirlendi. Kuranın ardından teslim takvimi de duyuruldu. Kura çekimine ev sahibi İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Doğa dostu sosyal konut projesi Kiptaş

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, noter huzurundaki kura çekimini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Depreme dayanıklı, doğa dostu ve yenilikçi yapısıyla dikkat çeken sosyal konut projesi Kiptaş İzmit Çınar Evleri’nin teslim takvimi de KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından törende duyuruldu.

 

 

1 Ağustos tarihinde hak sahiplerine dairelerini teslim etme başlıyoruz

Törende ilk sözü alan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Deprem bölgesi olan İzmit’te, dayanıklı yapı stokunun önemine dikkat çekmek için temel attığımız Çınar Evleri tamamlamış bulunmaktayız. Bugün hak sahiplerimizin daire eşleştirme kuralarını yapacağız. 143 konut için burada hak sahiplerinin noter huzurunda kendi evlerini seçme şansını vereceğiz. Törene katılamayan hak sahiplerimiz için noterimiz kuralarını çekecektir. Bayramdan hemen sonra, 1 Ağustos tarihinde hak sahiplerine dairelerini teslim etme başlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Güçlü bir birlikteliğin temelini attık

Tamamlanan Kiptaş İzmit Çınar Evler daire belirleme kura çekiminde konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şunları söyledi. “18 ay önce burada KİPTAŞ Çınar Evler’in temelini attık. Bizim için gurur verici bir proje. Ama burada atılan temel sadece konut projesinin temeli değildi. ‘Burada İzmit ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında güçlü bir birlikteliğin temelini atıyoruz’ demiştik. Gerçekten de öyle oldu. Kiptaş’la beraber verdiğimiz insanüstü çabayla burayı zamanında tamamladık. Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’a İzmit halkı adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.”

 

 

 

Kiptaş ve emekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum

Daha sonra söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi. “Çok Güleryüz var burada. Heyecan herkesi sarmış. 1 Ağustos’a az kaldı. Kısa süre içinde sizleri sıcak yuvanıza kavuşturacağız. İş üretmek bizi mutlu ediyor. Halka dair hizmet üretmek bizim amacımız. Böyle bir projeyi, büyük bir kaliteyi vatandaşlarımızla buluşturmanın gururunu yaşıyorum. Kiptaş ve emekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum.” Protokol konuşmalarının ardından sembolik anahtar teslimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve dairelerin gezilmesi ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

©2024 Anadolu Gezi Rehberi

veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

veya

Create Account