Bugün bir çiçek dikelim toprağa, çıkan bir gökkuşağını selamlayalım, güneşin varlığına şükredelim.

 

 

 

Çünkü bugün çiçek gibi güzel kokan, bir gökkuşağı gibi hayatımıza renk katan, güneş kadar sımsıcak olup içimizi ısıtan; çocuğuna anne olmuş babalarımızın, pati yavrularını sahiplenenlerimizin ve kalbimizde, hayatımızda her zaman yeri farklı olan annelerimizin günü.

Acısıyla tatlısıyla yaşıyoruz bu hayatı. Ne olursa olsun her zaman bir destekçimiz var. İster hayatta olsun ister olmasın. Sahi ne hoş bir gün bugün… Annelerimizi bir tık daha hatırlatıyor bize. Bu hayatta var olduğumuz için yaradandan sonra bütün annelerimize minnettarım. Hepsini sımsıcak yüreğinden öpüyor Anneler Günü’nü kutluyorum.

Bu yazıyı hazırlarken sevgili Pembe Keçimin İşsanat’ta konser vereceğini okudum. Pembe Keçi’yi sevdiğim için söylüyorum kendisi Pamela ve aylar öncesinde bir yerde kostümlerini annesinin tasarladığını okumuştum. Annesinin zevkine güvenmesi ve yanılmamış olması –sesiyle, müziğiyle olduğu gibi- beni çok duygulandırmıştı. Rock müziği bana tekrar tekrar sevdiren Pembe Keçime selam olsun.

Demem o ki… bu haftanın online ücretsiz etkinliklerine bayılacaksınız. Hepinize en çokta annelerimize kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum. Yorumlarda görüşmek dileğiyle… Sevgiyle ve bizi takipte kalın.

 

 

10 Mayıs 2021 Pazartesi Saat: 20.30

Şiir Dinletisi – Edip Cansever “Sevda Bir Ateş Buldu Sende”

İş Sanat’ın edebiyatı müzikle birleştiren dinletilerinde bu ay Edip Cansever şiirleri yer alacak. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı “Sevda Bir Ateş Buldu Sende” başlıklı dinletide şiirleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek.  Dinletinin ilk gösterimi İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet sitesinde 10 Mayıs saat 20.30’da yapılacak.

 

11 Mayıs 2021 Salı

Mart ayında çıkardığı son teklisi “Çıplak” ile son günlerde dinlemekten keyif aldığımız, lokal sahnemizin yükselen değerlerinden Sedef Sebüktekin, akustik performansıyla 11 Mayıs saat 21.00’de online.zorlupsm.com’da ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

 

12 Mayıs 2021 Çarşamba Saat: 18.00

Anadolu Uygarlıkları Konferansları

Roma Dünyasında Sikkeler, Semboller Ve Propaganda

Sikkeler, onları basan devletlerin ya da iktidarın aynası gibidir, yükseliş ve çöküş dönemlerinin adeta sessiz tanıklarıdırlar. Bu konferansta Prof. Dr. Oğuz Tekin, yaklaşık bir asır boyunca Akdeniz dünyasına egemen olan Romalıların bastığı sikkelerde yer alan sembolleri ve propagandaya konu olan olayları ele alacak. İktidarın gücünün sikkelere nasıl yansıdığı üzerinde duracak. Roma sikkelerinden örnekler vererek bunların üzerinde yer alan sembolleri, bu sembollerin temsil ettiği değerleri ve verdiği mesajları yorumlayacak. Devletin ya da imparatorların hangi olayları veya etkinlikleri propaganda malzemesi olarak kullandıklarının üzerinde duracak. Yer yer Bizans veya Osmanlı örnekleri ile karşılaştırmalar yapacak.

Konferans, Tüpraş ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle 2011 yılında başlatılan “Anadolu Uygarlıkları” kitap serisi kapsamında düzenlenen Anadolu Uygarlıkları Konferansları kapsamında gerçekleşiyor. Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) Direktörü Prof. Dr. Oğuz Tekin, kitap serisinde yer alan “Hellenistik ve Roma Dönemlerinde Anadolu – Krallar, İmparatorlar, Kent Devletleri” kitabının editörlüğünü yapmıştı. Konferansın moderatörlüğünü “Anadolu Uygarlıkları” serisi editörü Nihat Tekdemir üstleniyor.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye buraya tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.

 

12 Mayıs 2021 Çarşamba Saat: 20.30

İş Sanat Okuma Tiyatrosu, ölümsüz tiyatro eserlerinden seslendirilen bölümlerle devam ediyor. William

Shakespeare’den  “Aşkın Emeği Boşuna” İşsanat Youtube kanalında.

 

 

13 Mayıs 2021 Perşembe Saat: 20.30

Ramazan Bayramı Konseri – Ümit Besen, Eda Baba, Pamela (En sevdiğim tabiriyle Pembe Keçi)

İş Sanat’ın YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

16 Mayıs 2021 Pazar Saat: 15.00

Masal Tiyatrosu – Kurbağa Prens İş Sanat’ın YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

 

17 Mayıs 2021 Pazartesi 23:59’a kadar ücretsiz olarak izleyebileceğiniz;

“Yaşar” konserine Zorlu Psm internet adresinden https://online.zorlupsm.com/eventplayer/45

etkinliğe katıl butonuna basarak ulaşabilirsiniz.

 

31 Mayıs 2021 23:59’a kadar ücretsiz olarak izleyebileceğiniz;

“Kerem Görsev Trio & Sedef Erçetin / Chamber Jazz” konserine Zorlu Psm internet adresinden

https://online.zorlupsm.com/eventplayer/18  etkinliğe katıl butonuna basarak ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: İş Sanat, Yapı Kredi Sanat, Zorlu Psm, pegasus blog(sadece fotoğraf)

©2024 Anadolu Gezi Rehberi

veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

veya

Create Account