Jay-Z ve Beyonce çiftinin Paris’teki Louvre Müzesi’nde selfie çekmeleri ile daha da popülerleşen “Müzede Selfie Günü”ne özel  Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın bu yıl düzenlediği yarışma yarın sona eriyor.

Dünya genelinde müzelere ilgiyi artırmak ve kültürel mirasları daha geniş kitlelere yaymak amacı ile kutlanan “15 Ocak Müzede Selfi Günü” (Museum Selfie Day) bu yıl ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya aracılığıyla düzenlediği ödüllü bir yarışma ile kutlanacak.

 11 Ocak Cumartesi gününden başlayan yarışmaya yarın gece yarısına kadar katılım sağlanabilecek. Ülkemizdeki müzelerden, belirlenen etiketlerle İnstagram, Twitter ve Facebook üzerinden paylaşılan özçekimler arasından, bakanlıkça seçilen fotoğraf sahibine ödül verilecek.

Türkçe, İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde duyurusu yapılan yarışma kapsamında gönderilen öz çekimlerden birinci olan Türk katılımcıya MüzeKart, uluslararası katılımcıya ise Türkiye’de bulunacağı tarihte Devlet Opera ve Balesinin etkinliklerinden davetiye armağan edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen sosyal medya kullanıcılarının, Türkiye’deki müzelerden #museumselfiedayturkey ve #müzedeselfiegünü etiketleri ile öz çekimlerini paylaşması gerekiyor.

Ülkemizde ilk kez 2017 yılında  Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerinde kutlanmaya başlanan Müzede Selfi Günü’nün bu yıl özel bir önemi daha var. Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülü’nde finale kalan Troya Müzesi’nin tanıtımı bu etkinlik vesilesi tüm dünyaya ayrıca duyurulmuş olacak.

©2024 Anadolu Gezi Rehberi

veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

veya

Create Account