Geçtiğimiz yılın kasım ayında Attraction Star Awards 2020 Yarışması’na Troya Müzesi adına başvurduklarını ifade eden Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, 14 Şubat’ta kalplerin Troya Müzesi için atacağını söyledi.

 

Kendi kişisel tarihinde 14 şubat 2005 Polatlı’da askerde ve ankesörlü telefondan anneannesinin vefatını öğrendiğini dile getiren Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, şunları söyledi. “14 Şubat sizin için ne anlam ifade eder? Galiba birçok kişinin vereceği ilk cevap “Sevgililer Günü” olacaktır. Ya da sevgililer günü mesafeli yaklaşanlar, işin aslının “Aziz Valentin Günü” olduğunu söyleyip itirazlarını dile getireceklerdir. “Tarihte Bugün Neler Oldu?” diye bakacak olursanız 14 Şubat 1400’de İngiltere kralı II. Richard’ın öldürüldüğünü, Alexander Graham Bell’in icat ettiği telefon için patent başvurusu yaptığını, 14 Şubat 1951’de İdil Biret’in on yaşında Paris’teki ilk piyano resitalini verdiğini, 14 Şubat 2003’de kopya koyun Dolly’nin öldüğünü, 14 Şubat 2004’de Hamburg doğumlu Türk yönetmen Fatih Akın’ın ”Gegen die Wand” (Duvara Karşı) filminin Berlin Film Festivali’nde en iyi film seçilerek ”Altın Ayı” ödülü aldığını görürsünüz.”

 

Rıdvan Gölcük

 

“Attraction Star Awards 2020 – Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri ”

Bir de gelecek 14 Şubatlar var; yaşayacağımız ve bir zaman sonra tarihe karışacak olanlar diyen Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Mesela 14 Şubat 2020 planınız ne olacak, ya da bir planınız var mı? Benim var! Kendi planımızdan bahsedeyim o halde. Maalesef kıymetli eşimin yanında olamayacağım, üzgünüm. 3-4 kişilik bir heyetle beraber İstanbul’da olacağız. Peki, konumuz ne? Tabii ki Troya Müzesi. Müsaadenizle anlatayım: Attraction Star Awards. “Attraction Star Awards” ü duymamış olabilirsiniz. Türkiye’de eğlence ve rekreasyon sektörünün ilk ve tek yarışması. “Attraction Star Awards 2020 – Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri ”, bu yıl 7. kez organize ediliyor. Organizasyon kendisini şöyle tanıtmış; “Attraction Star Awards, önemli bir ihtiyaca dönüşen eğlence ve rekreasyon alanlarına yönelik farkındalık ve gündem oluşturmak bu sayede sektörün gelişimine katkı sağlayarak sektörün daha nitelikli ürün ve hizmetler sunarak toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha fazla değer yaratmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir”, şeklinde konuştu.

“En Başarılı Müze” ödülü Troya’ya

Geçtiğimiz yılın kasım ayında “Attraction Star Awards 2020” yarışmasına Troya Müzesi adına sessiz sedasız bir biçimde başvurduklarını söyleyen Müdür Rıdvan Gölcük, sözlerini şöyle tamamladı. “Çünkü yarışmadaki kategorilerden biri müzecilik ile ilgili; “En Başarılı Müze” ödülü. İşte 14 Şubat 2020 günü bu ödül törenine, aday Troya Müzesi’nin temsilcileri olarak katılacağız. İstanbul’da olacağız. Aşkımız, kıymetlimiz, Troya Müzemiz için 14 Şubat günü kalplerimiz süratle atacak. Ödülü alabilir miyiz? Neden olmasın. Umudumuz yüksek. İnşallah gelecek 14 Şubat 2020 Troya Müzesi’nin günü olacak, inşallah “Tarihte Bugün” sayfaları 14 Şubatı, Troya Müzesi’nin “En Başarılı Müze” seçildiği gün olarak yazacak. Dualarınızı esirgemeyin. Troya’dan sevgiler.”

 

 

©2025 Anadolu Gezi Rehberi

veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

veya

Create Account